fbpx

Україна увійшла в десятку країн з найдешевшими iPhone

Стиль життя 15:54, 21.01, 2017

Україна зайняла дев'яте місце у світі за середньою ціною за iPhone. Вона склала менше 530 доларів США.

При цьому смартфони від Apple коштують в нашій країні дешевше, ніж у Росії чи Білорусі, йдеться в звіті компанії Linio, пише НВ.

Перше місце з показником $402 зайняла Ангола, а ось довколишні РФ і Білорусь набагато нижче першої десятки з показниками $615,75 і $610,18 відповідно. При цьому в Анголі – одні з найвищих у світі цін на Android-пристрої.

Серед сусідів України найдешевші iPhone можна знайти в Румунії – за ціною близько 513 доларів. Зате в Росії – найдешевші Apple Watch. А ось в Україну є сенс їхати за консоллю Sony PlayStation 4 – за даними аналітиків, у нас вона продається за 254 долари. Дешевше – тільки в Угорщині.

На підсумкову ціну пристроїв в конкретній країні має величезний вплив не тільки рекомендована виробником вартість товару, але і податки й інфляція. Зокрема, це призвело до того, чи то в Сінгапурі за смартфони від Apple просять близько тисячі доларів. А ось низькі податки в країнах Близького Сходу привели до того, що Саудівська Аравія і ОАЕ – в лідерах за доступністю iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: