fbpx

Українець створив «розумні» жалюзі, що генерують електрику

Суспільство 19:28, 25.04, 2017

Український підприємець Євген Ерік представив свій винахід в області сонячної енергетики – «розумні» жалюзі, що генерують електрику. Стартап називається SolarGaps.

Прототипи віконних жалюзі, сонячних панелей на них і контролера розроблені та вироблені в Україні.

Обладнання жалюзі звичайного вікна в квартирі, за його оцінками, буде обходитися в $300. Для бізнес-центрів – $150 за квадратний метр. Система розрахована на роботу протягом 10-ти років.

Контролер, що йде в комплекті з жалюзі, може забезпечити трансформацію отриманої енергії під стандартну напругу – W 220. 

“Жалюзі просто можна включити в домашню розетку. І вони будуть забезпечувати квартирну мережу електрикою”, – каже винахідник.

За його словами, сучасний холодильник в середньому споживає 150 Ватт. А одне вікно буде давати мінімум 300 Ватт. “Двокімнатна квартира з трьома вікнами, що виходять на південну сторону, здатні дати 600 Вт електроенергії на годину. Це близько 4-5 КВт на добу. Тобто 150 КВт на місяць. Середнє споживання двокімнатної квартири в місяць. Ви зможете самі себе забезпечувати і нічого не платити, встановивши додаткові акумулятори для збереження накопиченої енергії”, – підкреслює Ерік.

Крім того, енергія може закачуватися” в накопичувач і використовуватися при відключеннях світла. Можна також продавати зайву енергію в мережу за “зеленим” тарифом.

Розробка самої технології обійшлася більше ніж в $20 000. Проект орієнтований на європейський і український ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: