fbpx

Франківчанка не змогла подолати Ла-Манш: команда супроводу наполягла на припиненні запливу

Спорт 13:59, 08.08, 2017

Марія Крестьянська, яка родом з Івано-Франківська, закінчила свій заплив через Ла-Манш. Вона так і не змогла подолати протоку. Супровідний човен не дозволив їй пливти далі, коли вона була майже біля берегів Франції. В цілому вона пропливла близько 8 годин.

Про це Марія розповіла на своїй сторінці у фейсбуці

"Останні дві години свого плавання я бачила французькі скелі все ближче і ближче і була впевнена, що зможу доплисти", – написала українка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Потім вона почала пливти повільніше і не відповідала своїй команді. Їй здавалося, що до неї говорять іспанською. Коли човен підплив ближче і штурман подав їй руку, аби забрати на борт, Марія навіть почала сперечатись. Зрештою, погодилась, бо за штурманом човна завжди останнє слово.

"У цьому випробуванні для мене життя та здоров'я лишались у пріоритеті",  зазначає плавчиня. 

Стало відомо, що один плавець помер на шляху до госпіталю. Це сталось за годину до того, як Марія закінчила заплив. 

"Моїм натхненням був український прапор на борту човна. Поки я пливла, то часто співала про себе гімн",  пише Крестьянська.

Повідомляють, що вона збирається здійснити ще один заплив. 

Першим українцем, якому вдалось переплисти Ла-Манш, був Ігорь Ненько. У 2006 році його плавання тривало 10 годин і 30 хвилин. 

Нагадаємо, що Марія Крестьянська з Івано-Франківська розпочала свій заплив 7 серпня о 13.00 за київським часом. До цього випробування вона готувалась декілька місяців. Плаванням спортсменка займається ще з дитинства. Зараз дівчина мешкає у Данії, в Копенгагені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: