fbpx

Українська тенісистка потрапила у топ-15 найсильніших ракеток світу

Спорт 17:32, 07.11, 2016

Перша ракетка України Еліна Світоліна зберегла 14-те місце у рейтингу WTA і вперше в кар'єрі завершила рік у топ-15 найкращих тенісисток планети. Також це досягнення стало найкращим в історії для українського жіночого тенісу.

Минулого тижня українка поступилась у фіналі малого підсумкового турніру, який проводять між представницями другого десятку рейтингу WTA, пише Zaxid.net.

У фіналі Еліна Світоліна програла чеській тенісистці Петрі Квітовій – 4:6, 2:6.

Однак цей рік був доволі успішним для лідерки українського тенісу. Еліна Світоліна двічі перемагала перших ракеток світу – Серену Вільямс та Ангелік Кербер, здобула свій п'ятий титул WTA під час турніру у Куала-Лумпур, а також піднялась на найвище у своїй кар'єрі місце у рейтингу WTA – 14-те, оновивши таким чином національний рекорд України.

Серед інших представниць України у топ-100 найсильніших ракеток світу найкращу позицію займає Леся Цуренко – 58-ме місце, далі розташувалась Катерина Бондаренко – 72-ге місце, Катерина Козлова займає 98-ме місце.

Першою ракеткою світу за підсумками сезону стала німкеня Ангелік Кербер, на другій позиції – американка Серена Вільямс, а на третьому місці опинилася польська тенісистка Агнєшка Радванська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: