fbpx

Українські пенсіонери перестануть отримувати виплати через російські банки

Економіка 14:20, 26.03, 2017

Пенсійний фонд України зупиняє фінансування відділень російських банків, а пенсіонерам запропоновано альтернативні варіанти отримання пенсій.

Це рішення стосується публічних акціонерних товариств "СБЕРБАНК", "ВіЕс Банк", "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", "ВТБ БАНК" "БМ БАНК". Воно передбачає заборону розміщувати державні кошти на рахунках цих установ, пише "Урядовий кур'єр".

Заборона розміщувати державні кошти на рахунках цих установ уведена відповідно до указу Президента від 15 березня 2017 року №63/2017 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року.

Пенсії людям, які отримували її через установи цих банків, виплачуватимуть через відділення поштового зв’язку за місцем проживання пенсіонера. Дата виплати залишається такою самою, яка була у банку.

Надалі за бажанням пенсіонера виплату пенсії можуть проводити через установи інших банків, з якими підписано договір на виплату пенсій, або доставляти додому співробітники відділень поштового зв’язку. Для цього необхідно подати відповідну заяву до районного управління ПФ за місцем перебування на обліку або до управління з координації та контролю за виплатою пенсій. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: