fbpx

Українські та польські представники влади та науковці піднялись на Піп Іван

Суспільство 18:10, 28.06, 2016

Науковці, а також представники польської та української влади піднялись на гору Піп Іван у Карпатах, щоб побачити, як відбудовують обсерваторію.

Про це у мережі повідомив ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цепенда.

В рамках візиту Віце-прем'єра, Міністра вищої освіти і науки Республіки Польща Ярослава Говіна в Україну відбулося сходження на гору Піп Іван з метою ознайомлення з процесом відбудови найвищого високогірного наукового об'єкту України, який реалізовує Прикарпатський національний університет і Варшавський університет за підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща.

У сходжені взяли участь Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха, посол Польщі в Україні Генріх Літвін, радник Посольства Польщі в Україні Рафал Вольський, директор Студій Східної Європи Ян Маліцький, начальник ДСНС у Івано-Франківській області Володимир Чернецький, представники українських і польських органів влади, науковці та журналісти. Учасники позитивно оцінили стан виконаних робіт та ознайомились з планом реалізації наступних етапів відбудови обсерваторії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: