fbpx

ГРАДи і танки: українські військові відбили атаку терористів під Красногорівкою

Суспільство 22:22, 20.07, 2017

Бойовики намагалися наблизитися до позицій сил АТО, прикриваючись вогнем із "Градів-П".

Із початку доби терористи 20 разів порушили перемир’я. Четверо військовослужбовців загинули, 7 отримали поранення. ЗСУ 9 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи переважно стрілецьку зброю і гранатомети. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Згідно з повідомленням, найбільше обстрілів було зафіксовано на Маріупольському напрямку.

"Починаючи з 1 години ночі і майже до 8 ранку бандформування зі сторони Старомихайлівки вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Красногорівки із артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО із переносної реактивної пускової установки "Град-П" 10 снарядів та застосував танк.

У цей же час під вогневим прикриттям близько 20 бойовиків наблизились до наших позицій. Зав’язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети та стрілецьку зброю і вмілими діями змусили злочинців відступити.

На жаль, під час цього бойового зіткнення троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон бойовиків", – розповіли в штабі.

Також повідомляється, що цієї ночі бандити з танка били по будинках мирних мешканців Красногорівки.

"На Донецькому напрямку близько 1 ночі внаслідок обстрілу ворожим снайпером нашого опорного пункту поблизу Новгородського загинув український військовий. Крім того, бандити з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів різних калібрів били по Невельському та Новгородському", – йдеться у повідомленні.

"На Луганському напрямку з опівночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї опинились наші позиції у Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Донці. А о 15 годині ворог двічі бив з мінометів калібру 82 міліметри по Кримському", – зазначили в прес-центрі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: