fbpx

Українських та іноземних студентів у Франківську три місяці навчатимуть толерантності

Суспільство 12:44, 02.09, 2017

Стартує відбір учасників "Івано-Франківської інтеркультурної лабораторії у пам'ять посла Стівенса». ГО "Молодіжна організація "СТАН" запрошує студентів івано-франківських вишів стати послами миру та порозуміння у своєму місті.

Презентація проекту відбулася вчора в Urban Space 100.

Із вересня по грудень 30 активних молодих людей (15 українських та 15 іноземних студентів) візьмуть участь в навчальній програмі, націленій інформувати студентів про їхні права та посилювати взаємодію між студентами різних етнічних груп. Учасники лабораторії

  • дізнаються про свої права та можливості краще адаптуватись до середовища проживання,  
  • обговорять виклики, з якими доводиться зустрічатись у боротьбі за толерантність,
  • розроблять ідеї власних проектів, спрямованих на утвердження верховенства права, міжкультурного різноманіття, протидію дискримінації і ксенофобії.

Програма складатиметься з 3 воркшопів від команди тренерів ГО "СТАН", 4 скайп-конференцій із американськими студентами, одного круглого столу зі спільнотою лідерів та одного хакатону – мозкового штурму щодо майбутніх проектів, які популяризуватимуть ідеї толерантності та міжкультурного різноманіття.

Також у межах програми буде створено двомовний (англійська/українська) мультикультурний альтернативний гід Івано-Франківськом та двомовний буклет про права та обов’язки українських та іноземних студентів, примірники яких гарантовано отримає кожен учасник лабораторії.

Щоб взяти участь у "Міжкультурній лабораторії посла Стівенса", заповніть форму за посиланням https://goo.gl/2Rqqhv не пізніше 11 вересня.

Цей проект реалізовує "Молодіжна організація "СТАН" спільно з громадською організацією EL & OL, що підтримує іноземних студентів в Україні коштом гранту Корпусу Миру (Peace Corps) та Меморіального фонду посла Дж. Крістофера Стівенса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: