fbpx

Український фільм "Стрімголов" нагородили у Вільнюсі й покажуть у Каннах

Культура 22:50, 07.04, 2017

Дебютний фільм Марини Степанської "Стрімголов", що створюється за підтримки Держкіно, переміг на пітчингу "Comming Soon New Talents у Вільнюсі".

Пітчинг відбувався під час індустріальної секції "Meeting Point Vilnius" Міжнародного кінофестивалю, повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко на сторінці у Facebook.

Психологічна драма "Стрімголов" отримала приз – показ фільму на Каннському кіноринку.

У стрічці йдеться про те, як 27-річні негерої намагаються зробити складний вибір в умовах героїчного часу.

Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання в Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом.

Катя, одна з тисяч дівчат, що знімають кімнати в кам'яних джунглях Троєщини і шукають себе, завтра має летіти в Берлін за "новим життям". Випадкова зустріч змінює все.

За словами режисерки та авторки сценарію стрічки Марини Степанської, це перша відзнака фільму "Стрімголов", який перебуває на завершальній стадії виробництва.

Картина отримає не лише ринковий показ у Каннах, а й підтримку в промоції, повідомляє Держкіно.

"Meeting Point – Vilnius" – це одна з найбільших кіноподій Європи, яка відбувалаться цьогоріч з 4 по 6 квітня під час Вільнюського міжнародного кінофестивалю "Kino PAVASARIS".

У "Coming Soon New Talents" кінематографісти-дебютанти представили свої найновіші роботи найкращим кінопрофесіоналам Європи.

Цьогоріч "Meeting Point – Vilnius" вперше оголосив про партнерство з "Goes to Cannes", що є індустріальною програмою кіноринку Каннського міжнародного кінофестивалю Le Marché du Film.

В українському прокаті "Стрімголов" вийде вже цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: