fbpx

Український мандрівник розповів, як організувати самостійну подорож до Індії

Стиль життя 21:43, 05.08, 2016

Сьогодні в громадському ресторані “UrbanSpace100” журналіст і мандрівник Євген Іхельзон розповів, як організувати самостійну подорож до Індії. На зустрічі Іхельзон поділився секретами, де шукати квитки, скільки потрібно часу, що дивитися, як, коли, за скільки.

"Люди, які потрапили в Індію вперше, або шалено закохуються в цю країну, або люто ненавидять та не бажають більше повертатися. Індія – фантастичний світ, 28 штатів, сотні різних неспоріднених мов, мегаполіси  гіганти, безкінечні рейки залізниць, перевантажені аеропорти, напівзабуті племена, джунглі, дикі звіри, шалена розкіш палаців та бідність трущоб",  розповів Іхельзон, передає Репортер.

"Подорож в Індію вартує як ремонт в кімнаті на 18-20 квадратних метрів. Тому якщо ремонт може почекати, краще їдьте в Індію",  радить мандрівник.

"Мінімальна повноцінна мандрівка має тривати 10-15 днів. Цікава пострадянська риса наших громадян – вони якщо кудись виїжджають, хочуть бачити море.

Гірські райони Індії мають дуже холодну зиму. Там є сніг і мороз до- 20. Тому раджу відвідувати гори в березні-жовтні, а рівнини – в жовтні – березні",  каже Євген Іхельзон.

"Візу на термін до 30 днів, яка вартує 62 долари, протягом 1-2 діб можна отримати в Інтернеті. На довше потрібно оформляти туристичну візу в консульстві,  розповідає Євген.  Як правило, в таких візах теж не відмовляють. Коли місячна віза закінчується, а ви не хочете летіти додому, можна летіти далі в Азію – Сінгапур, Лумпур (Малайзія), Бангкок, Бішкек, Коломбо (Шрі-Ланка), Катманду. Багато індійських заробітчан працюють в країнах Перської затоки. Тому туди з Індії прямують багато рейсів".

"Я не дуже люблю подорожувати літаками, краще – потягами. Найдовший поїзд через всю країну йде 72 години. Якщо зрівняти наші Хюндаї, індійська залізниця значно краща за українську. Але є свої нюанси. На туристичних напрямках поїзди залишаються старими. А ті всі ролики з людьми на поїздах – вони швидше за все з Бангладеш. В Індії такого вже немає. Там продаж квитків починають за 90 днів і в перший день всі квитки розбирають. Тому подорож потрібно планувати за два-три місяці і планування є дуже важливим",  каже мандрівник.

Квитки на втобуси можна купувати за два-три дні. Місця є.

В Індії навіть у сільській місцевості дороги кращі, ніж в Україні. Навіть якщо в далеких селах немає асфальту, дорога все одно рівна. Постійне сигналізування на дорозі означає, що водії один одного бачать.
"Якщо ви не в Делі, там все мімімі. Марихуану можна купити де завгодно. Там куріння марихуани – це традиція”.

Довідково: Євген Іхельзон народився в Донецьку. За освітою – релігієзнавець, викладав у вишах історію буддизму та історію релігії. Займався видавничою діяльністю, очолював у Донецьку газету та журнал. Працював кореспондентом та редактором відділу новин газети "Сегодня". Подорожує країнами світу. Спеціалізується на темах расових та національних проблем, візових режимів, світових новин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: