fbpx

"УКРОП" та "ВОЛЯ" не братимуть участі у голосуванні за заступника голови облради

Політика 17:07, 10.06, 2016

В Івано-Франківській обласній раді готуються до голосування за призначення на посаду заступника голови обласної ради Сергія Басараба.

Голова облради Олександр Сич оголосив перерву у ІІ пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради для підготовки бюлетенів та кабінки для таємного голосування. Єдиною кандидатурою на посаду заступника голови облради є депутат облради від БПП "Солідарність" Сергій Басараб, який зараз працює заступником голови обласної державної адміністрації.

У голосуванні за призначення не братимуть участі щонайменше дві фракції. 

Фракція "УКРОП" не буде брати участі у голосуванні, бо, за словами голови фракції Миколи Палійчука, "є чутки, що йдуть мотивуання, в тому числі і грошові".

Голова фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала повідомила, що депутати "ВОЛІ" також не візьмуть участі у голосуванні.

Не визначились щодо голосування за призначення заступника голови облради і депутати від "Батьківщини". Члени фракції вийшли з сесійної зали для консультацій з приводу голосування.

Нагадаємо, 31 березня Івано-Франківська обласна рада без будь-яких причин достроково припинила повноваження заступника голови облради Ольги Галабали, активістки громадського сектору Євромайдану, члена ради партії "ВОЛЯ". 

Як повідомляв КУРС, конфлікти між Ольгою Галабалою й депутатами інших фракцій виникали також через увагу активістів "ВОЛІ" до питання незаконного видобутку гравію на річках Прикарпаття, вимогу Галабали запровадити антикорупційну систему електронних закупівель ProZorro, гостру критику з її боку з приводу розподілу 80 млн грн обласного екологічного фонду тощо. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: