fbpx

Уряду вже пора готуватись до відставки, поки їх не винесли, – прикарпатський нардеп

Політика 11:08, 01.07, 2015

Держава хоче примусово вилучити з бізнесу не менше 10 млрд грн. Таку ціну бізнес має заплатити за псевдоборотьбу уряду з "податковими ямами", вважає народний депутат з Прикарпаття Юрій Дерев'янко.

Про це народний депутат, член ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко розповів на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Держава хоче примусово вилучити з бізнесу не менше 10 млрд грн. Таку ціну бізнес має заплатити за бажання держави "боротися" з "податковими ямами". Це таке наступне "покращення" від уряду. Підприємства мають наповнити свої ПДВ-рахунки в Держказначействі наперед", – зазначив нардеп.

За його словами, уряд, прикриваючись потребою боротьби з податковими ямами (відмиванням грошей), бездумно проштовхнув впровадження з 1 липня введення ПДВ-рахунків, чим уже від сьогодні паралізує всю економіку країни. Адже це вимиває у підприємств обігові кошти та не дає можливості розвиватись.

У разі якщо платники ПДВ (великі підприємства, заводи) не сплатили в казначействі наперед податок на додану варість, то податкова не зможе їм зареєструвати ПДВ-накладні. При відсутності на підприємствах обігових коштів, при неможливості отримати кредити та їх надвисокій вартості (понад 30%) такі дії уряду руйнують бізнес: гальмується виробництво та товарообіг. Як наслідок, це призведе до ще більших збитків для економіки держави (втрати робочих місць, зменшення зарплат тощо)  аж до бункрутства підприємств.

"Таке нововведення від українського уряду взагалі суперечить природі ведення бізнесу, коли підприємець має сплатити податок ще до того, як продав свій продукт. Ми знаємо, що правоохоронні та фіскальні органи прекрасно бачать, які компанії є легальними, а які фіктивними, але це не заважає їм покривати "податкові ями". Уряд перевершив своїх азарівських попередників в "покращенні" умов ведення бізнесу та створенні більш "сприятливого" інвестіцийного клімату. Здається, Уряду вже пора готуватись до відставки, поки їх не винесли", – підсумовує Юрій Дерев'янко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: