fbpx

В Богородчанах із сільськими головами обговорили децентралізацію

Суспільство 15:30, 18.05, 2016

У Богородчанах відбулася нарада з сільськими головами потенційної Солотвинської ОТГ щодо консультативної роботи з питань об’єднання територіальних громад.

У заході також взяв участь голова Старобогородчаської ОТГ Ярослав Здерка, який з огляду на власний досвід розповів присутнім про доцільність об’єднання громад, його важливість для розвитку населених пунктів.   

За словами Марії Баран, це вже третій аналогічний захід. Подібні до цієї наради було проведено з представниками потенційних Богородчанської і Яблунської територіальних об’єднаних громад.

Марія Баран переконана, що потрібно системно, крок за кроком, долати стереотипи стосовно децентралізації влади, доносити до місцевих органів влади, громадськості об’єктивну інформацію про реформу. Адже дехто не вірить у неї, а окремі, схоже, з особистих причин навіть саботують її. Експерт вважає, що децентралізація повинна зупинити процес вимирання сіл і для цього потрібно повернути кошти, інвестиції і відповідальність на місця, щоб шукати нові можливості економічного зростання. 

Виступаючи перед учасниками заходу, Марія Баран зазначила, що попри різноманітні настрої, які присутні в суспільстві, децентралізація влади відбудеться.

"Неврегульоване нормативно-правове забезпечення, яке викликає найбільше дискусій, є проблемою державного рівня, яку потрібно передовсім вирішувати, щоб не дискредитувати позитивні надбання реформи з децентралізації влади", – наголосила Марія Баран.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: