fbpx

В Делятині злива затопила обійстя, дорогу і залізницю. ФОТО

Суспільство 10:49, 07.06, 2017

Вчора в гірській місцевості Івано-Франківської області пройшли сильні дощі. Внаслідок засмічення місцевих потічків та водопропускних каналів в селищі Делятин Надвірнянського району стався вихід води за межі русел.

Негода підтопила присадибні ділянки з 42 приватними житловими будинками, орієнтовно 5,2 га сільськогосподарських угідь та 34 приватні колодязі, а також частково вода вийшла на проїжджу частину дороги "Івано-Франківськ – Яремче".

За інформацією чергового по Івано-Франківській дирекції залізничних перевезень, в зв’язку з підтопленням та замуленням залізничного полотна на перегоні Надвірна – Делятин (50 км та 52 км) з 20:02 було тимчасово призупинено рух пасажирського поїзда №605 "Львів – Рахів" (зі стоянкою на станції міста Надвірна). Станом на 20:57 рух по перегону відновлено у повному обсязі, затримка руху поїзда склала 55 хвилин.

На місці підтоплення працівники пожежно-рятувальної служби Надвірнянського та Яремчанського районів розчищали русла місцевих потічків та намагалися створити умови для відведення води з житлових будинків.

Станом на 20:30 вода самостійно зійшла з автомобільної дороги, о 20:50 підрозділи пожежно-рятувальної служби завершили роботи з розбирання завалу гілок дерев на місцевих потічках, рівень води ввійшов у свої русла.

Станом на 23:30 пожежно-рятувальні підрозділи відвели воду від житлових будинків, з 6 підвальних приміщень житлових будинків відкачали близько 300 м куб. води.

До ліквідації наслідків підтоплення залучили 39 чоловік та 7 одиниць техніки (з них 5 пожежних автоцистерн), 5 переносних мотопомп Управління ДСНС в області.

Сьогодні проведуть засідання комісії ТЕБ та НС Надвірнянського району щодо визначення матеріальних збитків та надання допомоги місцевому населенню.

На місці надзвичайної події працювала мобільна оперативна група Управління ДСНС в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: