fbpx

У двох районах на Прикарпатті поліція розпочала кримінальне провадження за незаконне перевезення лісодеревини

Суспільство 17:09, 05.10, 2016

У Коломийському та Верховинському районах цими днями правоохоронці виявили правопорушників, які перевозили лісоматеріали без належних документів.

Зокрема, працівники Коломийського відділу поліції задокументували два факти транспортування лісодеревини без відповідної документації. Водії транспортних засобів не змогли надати на вантаж відповідних документів, відтак вантажівки марки “КамАЗ” та “МАЗ” з лісодеревиною правоохоронці помістили на майданчик Коломийського відділу поліції.

Дії правопорушників слідчі кваліфікували як крадіжку, тож за цими фактами розпочато досудове розслідування (ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України).

На Верховинщині у селі Ільці правоохоронці виявили вантажний автомобіль з причепом під керуванням 30-річного жителя Снятинського району, який перевозив близько 40 м куб. кругляка з документами, які викликали сумнів щодо їх достовірності. Автомобіль вилучено та поміщено на зберігання.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено мінімальне покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальне – позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: