fbpx

В ІФНМУ із правоохоронцями та громадськістю обговорили набір на навчання студентів-іноземців

Суспільство 12:06, 06.05, 2017

В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася зустріч з представниками громадськості і правоохоронних органів, присвячена питанням оптимізації набору на навчання громадян іноземних держав.

Участь у розмові взяли представники адміністрації університету, ректор Микола Рожко, перший проректор Ганна Ерстенюк, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Сергій Кобець, працівники відділу міжнародних зв’язків університету, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович, представники Національної поліції, Служби безпеки України, громадські активісти, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Ми зібралися обговорити актуальні питання та проблеми життя університету, – говорить Микола Рожко.  Університет  це величезний колектив людей, які тут працюють і навчаються, і ми постійно маємо на контролі проблеми, які пов’язані з життям університету".

Сьогодні в ІФНМУ навчаються 1371 студентів-іноземців і 34 слухачі підготовчого відділення. Вони представляють 55 країн світу. Незважаючи на те, що сьогоднішня економічна ситуація примушує освітян рахувати кожну копійку, за останні роки з ІФНМУ через незадовільну успішність та відвідування занять було виключено 395 студентів-іноземців. Ще 158 з різних причин перевелися в інші виші.

"Ми наголошуємо нашим іноземним студентам, що вони приїхали в державу Україна і повинні жити за законами цієї держави,  продовжує ректор.  Більшість студентів розуміють це, і в нас немає з ними проблем. Ми постійно проводимо роботу з ними, і цифри говорять самі за себе. Мабуть, в Україні більше жоден вуз не наважився відрахувати стільки студентів-іноземців, скільки це зробив наш університет. Завжди є питання щодо реєстрації студентів-іноземців, їхнього перебування в Україні. Але всі ці питання ми постійно контролюємо, обговорюємо та вирішуємо".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: