fbpx

В ІФНТУНГ стартувала VІ Міжнародна науково-технічна конференція "Нафтогазова енергетика-2017"

Суспільство 14:34, 16.05, 2017

16 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочала роботу VІ Міжнародна науково-технічна конференція "Нафтогазова енергетика-2017", яка є важливим заходом у низці подій з відзначення 50-річчя від дня заснування університету.

Про це повідомляється на сайті ІФНТУНГ.

У вітальному слові Голова оргкомітету конференції, ректор, академік НАН України, професор Євстахій Крижанівський зазначив, що нафтогазова енергетика – це галузь науки, що досліджує і розробляє наукові основи вдосконалення технології і техніки видобування, транспортування та використання енергоносіїв, що є особливо актуальним для України в цей час.

Масштабний захід став можливим завдяки організаційній та спонсорській підтримці лідерів вітчизняної нафтогазової галузі – компаній Укрнафта, ДТЕК, Укртрансгаз, Укртранснафта, Укргазвидобування, міжнародних проектів – 7 Сарасіties, Innovereast та Міністерства освіти і науки України. У роботі конференції бере участь понад 350 представників навчальних та наукових закладів, підприємств нафтогазової галузі України, а також гості з Норвегії, Австрії, Італії, Німеччини, Угорщини, Алжиру, Азербайджану, Польщі, Вірменії, Білорусі, Греції, Хорватії, Іраку й інших країн.

Першим заходом VІ Міжнародної науково-технічної конференції "Нафтогазова енергетика-2017" стала міжнародна контактно-коопераційна біржа Innovation4EnergyEfficiency в рамках проекту InnoverEAST (7-ма Рамкова Програма ЄС з досліджень та інновацій), що відбувалась на базі Наукового містечка "Нова Енергія". Метою заходу є надати можливість представникам наукової та бізнес-спільнот встановити прямі бізнес-контакти у сфері трансферу технологій з енергоефективності, відновлювальних джерел енергії та збереження довкілля.

Учасники з 15 країн спілкувались також щодо конкретних розробок з використанням спеціалізованого програмного продукту b2match (Австрія). На думку завідувача відділу міжнародних зв’язків ІФНТУНГ Артура Воронича, високий науковий потенціал університету в сфері енергоефективних технологій створив передумови для проведення контактно-коопераційної біржі в рамках проекту InnoverEAST, яка для науковців проводиться в Україні вперше. ІФНТУНГ неодноразово засвідчив свої можливості та перспективи в розробці та реалізації прогресивних енергоефективних технологій, що дало університету право стати платформою з напрацювання контактів серед міжнародної наукової спільноти для подальшої співпраці, обміну досвідом та спільної реалізації ідей.

Також сьогодні, як писав КУРС, ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський підписав угоди між університетом та ПАТ "Укрнафта" і норвезькою компанією AGR.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: