fbpx

В івано-франківській катедрі відбувся благодійний концерт. ФОТО, ВІДЕО

Культура 18:21, 25.04, 2016

Струнний ансамбль "Quatro Corde" разом із солістками Інною Калугіною (сопрано) та Валерією Мудрою (меццо-сопрано) зіграли благодійний концерт "Stabat Mater" в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового. Зібрані кошти передадуть синам бійця АТО Віктора Спориша, який помер після того, як повернувся додому на Калущину.

За словами волонтерки ГО "Поранені SOS" Наталії Сербин, це вже другий благодійний концерт на підтримку родин загиблих бійців, ініційований Світланою Калугіною. Минулого разу вдалося зібрати понад 5 тисяч гривень, які передали матерям загиблих героїв Анатолія Гаркавенка та Андрія Костюка.

"Йде передвеликодній період – Страсний тиждень, і хочеться, щоб люди склали пожертви для тих, хто цього потребує",  каже Наталія Сербин.

Вона також розповіла, що родина Володимира Спориша  не із заможних. Старший син цьогоріч планує поступати до ІФНТУНГ. Батько, який помер по поверненню додому, якраз знявся з обліку у військкоматі. Через це його родина позбавлений пільг, які надаються родинам, в яких чоловіки загинули на фронті. Родина втратила годувальника, і синам доведеться самотужки вирішувати свої проблеми.

Загалом, на Прикарпатті є 13 родин, які втратили чоловіків через війну, але не вважаються учасниками АТО через формальності.

У подальшому волонтери планують організовувати благодійні концерти і в районах.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: