fbpx

В Івано-Франківському Карітасі зустрілися ветерани Другої світової війни та політв’язні

Суспільство 09:28, 11.12, 2016

За спільним столом та піснею, цікавими поважними розмовами зустрілися справжні друзі. Для підопічних в Карітасі регулярно проводять тематичні та культурно-просвітницькі заходи, які відвідують жертви нацистського та сталінського режимів, ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни УПА.

Остання зустріч у Карітасі відбулась за участю хору "Фронтові друзі", які зібралися з усіма іншими, щоб поділитися спогадами, підтримати одне одного, поділитися наболілими проблемами.

"Пісня об’єднує усіх людей, породжує добро. Ми насолоджуємося піснями, співаємо усі разом, бо добре знаємо слова кожної. Ми дуже вдячні Карітасу за це спільне світо", – наголошує голова Івано-Франківського міського товариства політв’язнів та репресованих Віра Петрик.

"Після Другої світової війни ми відбудували з руїн країну, яку захистили. Тепер ми знову бачимо руїни на сході України,  ділиться ветеран Другої світової війни Лідія Благова. – Жодну війну забути неможливо. Наше завдання – єднатися, адже все зло, яке ми можемо завдати, повернеться. У всі часи на нашу Україну зазіхали – на її землі, моря, ліси і зараз – повторюється. Тому молімось, просімо у Бога ласки, щоб виконувались заповіді любові одне до одного та до нашої рідної землі – України".

В такому форматі заходи в Карітасі відбуваються вже не вперше. Карітас є тим  місцем, де давно "скресла крига" між тими, хто колись вважався ідейними ворогами.

Захід відбувся у рамках проекту "Покращення якості життя людей похилого віку – жертв тоталітарних режимів, залучення їх до активної участі у суспільному житті через участь у Клубі людей похилого віку "Надвечір" в місті Івано-Франківську та селі Крихівці, за фінансової підтримки німецького фонду "Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: