fbpx

В Івано-Франківському Катедральному соборі відбулося святкове богослужіння з нагоди Богоявлення Господнього

Стиль життя 13:39, 19.01, 2015

З нагоди відзначення великого релігійного свята Богоявлення Господнього в Івано-Франківському Катедральному соборі УГКЦ Архієпископ і Митрополит УГКЦ Преосвященний Кир Володимир (Війтишин) провів святкове богослужіння. Участь у Божественній літургії спільно з мешканцями обласного центру взяв і голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук із сім'єю.

У своїй проповіді священнослужитель зосередив увагу на значенні свята Водохреща у житті християн, важливості сповнення у цей день чистотою власних помислів та сподівань.

"Зачерпнімо сьогодні святу Йорданську воду, хай вона погасить нашу спрагу, поживить віру та надію й запалить велику любов до Бога і до наших ближніх, − сказав Преосвященний Кир Володимир (Війтишин). − Посвячуймо благословенною водою наші доми, поля, ліси, місця нашої праці, щоб вона охороняла їх".

Після служби Божої на площі перед Катедральним собором Преосвященний Кир Володимир (Війтишин) разом з іншими отцями здійснили Чин Освячення води. Під час церковного процесу священики спільно з жителями міста молилися за мир в Україні, душевний спокій, добробут у родинах, процвітання землі нашої.

"Бажаю, щоб Йорданська вода змила всі ті негаразди, що є на сьогоднішній день в Україні, щоби наші хлопці, які захищають державу від зазіхань агресора, нарешті повернулися додому, щоби свято Водохреща стало відправною точкою для відновлення миру в нашій країні, − відзначив, приєднавшись до спільної молитви, голова облдержадміністрації Олег Гончарук. − Всім нам веселих свят, здоров'я, усіляких гараздів!"

Цього величного святкового дня служби Божі відбуваються в усіх храмах області. А прикарпатці мають можливість освятити Йорданську воду, яка у свято Водохреща набуває особливих цілющих та захисних властивостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: