fbpx

В Івано-Франківську 9-річний музикант Данило Савка разом із батьками влаштував благодійний концерт. ФОТО

Культура 19:40, 22.05, 2017

В Івано-Франківській обласній філармонії відбувся благодійний концерт "SAVKA-band збирає друзів".

Прем’єрне виконання Концерту для фортепіано з оркестром авторства Данила Савки – родзинка благодійного концерту, участь у якому взяли талановиті діти та молодь, найближчі друзі та родичі сім’ї Савок – Андрія Савки та Людмили Лінник.

9-річний музикант і початкуючий композитор Данило Савка займається музикою вже 5 років – з чотирьох грає на фортепіано. Зараз вчиться в Івано-Франківському музичному училищі імені Дениса Січинського, викладач  Ольга Назаренко.

Окрім усієї родини Савок та їхніх друзів  музичних родин франківців,  на концерті виступили учні музучилища з класу Ольги Назаренко.

Концерт спрямований на підтримку Остапчика Кухарчука (4 роки) та Христинки Волочій (6 років) з діагнозом апластична анемія. Діти потребують трансплантації кісткового мозку за кордоном.

"Сьогодні музика звучить задля Христинки й Остапчика,  зазначила ведуча концерту, мама юного віртуоза Людмила Лінник,  дітям потрібна пересадка кісткового мозку. Так сталося, що ніхто з рідних не може бути донором, тому вони мусять лікуватися за кордоном. Вартість пересадки мозку для однієї дитини 160 тисяч євро. Треба зібрати 320 тис. євро. Сьогодні ми зберемо лише якусь дещицю від потрібного, але ця допомога дуже важлива…" 

Нагадаємо, рік тому Данило, син музикантів Андрія Савки та Людмили Лінник, написав слова та музику різдвяної колядки. Зворушливий кліп, у якому колядку виконує вся родина, зняв фотограф і дизайнер Денис Овчар.

 

 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: