fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • В Івано-Франківську фестиваль "Карпатський ПРОСТІР" об'єднає країни Карпатського регіону через мистецтво

В Івано-Франківську фестиваль "Карпатський ПРОСТІР" об'єднає країни Карпатського регіону через мистецтво

Культура 14:39, 14.03, 2016

6-8 травня 2016 року вперше в м. Івано-Франківську відбудеться Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону "Карпатський ПРОСТІР" ("Carpathian SPACE"), заснований Національною оперетою України за сприяння Міністерства культури України.

Місією фестивалю є об’єднання країн Карпатського регіону не лише за територіальною ознакою, а й через мистецтво. Фестиваль "Карпатський ПРОСТІР" як масштабна культурна подія міжнародного значення має стати потужним інструментом культурної дипломатії, майданчиком для щорічних зустрічей митців, бізнесменів, дипломатів, політиків країн Карпатського регіону. Завдяки фестивалю країни-учасниці зможуть презентувати свою культуру, фольклор та сучасні мистецькі надбання, інформує прес-служба МВК.

До участі у прем’єрному фестивалі будуть запрошені представники з Австрії, Молдови, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Угорщини та Чехії. Разом з тим, концепція фестивалю передбачає розширення у подальшому кількості країн-учасниць.

Участь у Фестивалі численних іноземних представників, без сумніву, сприятиме формуванню позитивного іміджу України за кордоном. Водночас очевидно, що проведення "Карпатського ПРОСТОРУ" на Івано-Франківщині матиме вагоме значення для культурного та економічного розвитку регіону.

Як писав КУРС, 23 лютого в Івано-Франківську відбулася презентація Першого міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Carpathian space".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: