fbpx

В Івано-Франківську хочуть спроектувати безпілотник

Суспільство 18:41, 22.09, 2014

В складі волонтерської групи "Заради життя" в Івано-Франківську з’явилася команда, що зголосилася зайнятися проектуванням та побудовою безпілотного літального апарату для допомоги українським військовим.

Ця команда намагалася контактувати з деякими групами з побудови безпілотників для обміну технічними наробками і досвідом у побудові безпілотників для АТО, проте вони не захотіли ділитися технічною інформацією. Тому волонтери "Заради життя" вирішили проектувати безпілотник силами івано-франківських спеціалістів.

Наразі команда підібрала комплектацію прототипу майбутнього апарату, зібрала 30 000 грн та замовила комплектуючі.

Щодо зібраних та затрачених коштів волонтери звітують в мережі. Планована комплектація безпілотника, вартість комплектуючих, магазини закупівлі та поточна стадія побудови за посиланням. Кошти на безпілотник (поточний та усі наступні) збираються окремим бюджетом. Один апарат (літак та наземна станція), за нашими підрахунками, обійдеться приблизно у 50 000 – 60 000 грн.

Команда ініціативної групи "Заради життя", яка працює над створенням безпілотника для АТО, відкрита до взаємодії зі спеціалістами у цій галузі.

"На нашу думку, такі групи мають існувати у кожному місті, і ми будемо допомагати при потребі в міру наших можливостей. Також у нас є багато ідей щодо модернізації наступних моделей безпілотників",  зазначають волонтери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: