fbpx

В Івано-Франківську "кочовий галерист" з Чехії розповів про свої пригоди

Культура 07:32, 13.04, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську у громадському ресторані "Urban Space 100" відбулися авторські читання чеського письменника та "кочового галериста" Петра Шестака.

Петр Шестак у 2011‑2012 роках жив у трейлері та випадковим перехожим у глухих куточках Європи, від Португалії до Балкан, демонстрував мандрівну фотовиставку. Досвід життя в дорозі описав у книзі "Кочова галерея". Книга є мозаїкою картин Європи, поетичних, філософських і гумористичних, з точки зору того, хто вирішив з’їхати з автостради та жити трохи по-іншому.

А почалося все, коли Петр Шестак закінчив університет і сподівався, що в демократичній державі з ним має щось статись. Він мав купити будинок, що він і зробив. Але його бачення "дому" відрізнялось від прийнятого суспільством. Тому він придбав фургон, завів собаку та разом з коханою відправився у подорожі.

1

Автор презентував також найновіші тексти, літературні "моментальні знімки", створені протягом систематичного вивчення празьких кав'ярень та nonstop барів. Зрештою, вони ні про що інше, аніж про любов та смерть.

Захід організований за підтримки "Чеського центру у Києві".
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: