fbpx

В Івано-Франківську лише 20% випускників йдуть працювати за спеціальністю

Суспільство 10:50, 30.06, 2017

Враховуючи спеціальність, найбільший відсоток випускників вищих навчальних закладів Івано-Франківська складають економісти, філологи, медичні працівники, спеціалісти з PR та реклами, менеджери, IT-спеціалісти, а також представники юридичних напрямків.

Але, за статистичними даними, лише 20% з них обирають професійний шлях, напряму пов'язаний із отриманою освітою. Хоча "робота в Івано-Франківську" – затребуваний запит, оскільки в цьому місті панує велика конкуренція, пише НТК.

У той же час серед трудових запитів, які найбільше цікавлять вчорашніх студентів університетів та академій, на перше місце виступає робота у закладах громадського харчування, посади в офісах вітчизняних та зарубіжних компаній торговельного, туристичного та постачального спрямування. Бо саме ці професії дають можливість заробити достатньо грошей прямо зараз, без довготривалої побудови кар’єри.

Більшість перерахованих вище професій передбачає роботу на державних підприємствах. Рівень заробітної платні у них – зовсім невисокий. Особливо для молодого спеціаліста, який не має досвіду роботи.

Для випускника ж важливо отримати фінансову стабільність і незалежність прямо зараз. Тим паче, що більшості з студентів необхідно винаймати житло, оплачувати комунальні рахунки, тобто повністю забезпечувати себе та своє існування.

Наявні пропозиції по праці в Івано-Франківську на сайті Trud.com вказують на те, що найбільш затребуваними спеціальностями 2017 року є дизайнери сайтів, менеджери інтернет-магазинів, копірайтери, контент-менеджери, віддалені верстальники, програмісти.

Зважаючи на актуальність саме цих професій, більшості студентів доводиться опановувати нові знання та навички. Серед найнеобхідніших з них можна виділити вільне володіння комп’ютером та наявних на ньому програм, знання іноземних мов, в ідеалі – декількох, і, безперечно, готовність поєднувати декілька посад, виконуючи різноманітні доручення керівництва.

У середньому заробітна платня в Івано-Франківську складає 5,5 тисяч гривень. Проте найбільший заробіток отримують представники таких професій, як розробники Android та IOS, менеджери, спеціалісти з контекстної реклами, тестувальники, менеджери проектів, промислові дизайнери. Вони заробляють від 15 до 80 тисяч гривень щомісячно.

Для швидкого та ефективного пошуку роботи необхідно використовувати усі наявні ресурси. Зокрема, не треба забувати про спеціалізовані сайти та портали. Вони просто створені для того, аби ви змогли обрати підходящі вакансії в Івано-Франківську та інших містах України.

На цих ресурсах можна ближче ознайомитись із статистичними відомостями за регіонами, аби оцінити, де саме ви зможете реалізувати свій потенціал. І звісно, створити резюме – ґрунтовне та коректне, таке, яке міститиме у собі усю актуальну інформацію про вас як справжнього спеціаліста своєї справи та доброго працівника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: