fbpx

В Івано-Франківську медитували за мир в Україні

Культура 22:08, 24.05, 2014

Сьогодні Всесвітній день єдності і миру в Україні. Молитва за мир лунала на Прикарпатті не лише на горі Хом’як, а й на Вічевому майдані в обласному центрі. Тут зібрались прихильники «внутрішнього миру» кожної окремої людини.

Спочатку промовили молитву за мир в Україні і в усьому світі, а після неї й заспівали відому пісню «Україна». По завершенні ініціатори запропонували мехенді (малюнки хною) усім охочим. Перед нанесенням малюнку пропонували самим собі зробити масаж голови, таким чином "активізуючи нервові закінчення та пробуджуючи потенціал своєї внутрішньої енергії".

Як пояснює одна з ініціаторіві акції, представниця громадської асоціації «Сахаджи йоги України» Ілона Шукшина, малюнками вирішили привернути увагу перехожих: «На Сході ці малюнки зазвичай малюють на долонях дівчатам, які виходять заміж, або ж людям, у яких стаються важливі події в житті. Вони несуть певні вібрації. По-перше, хна є охолоджуючою речовиною і в таку спеку – дуже доречна. А по-друге, кожен малюнок має своє певне значення. Сьогодні ці малюнки виконуються просто для краси».

Основна думка, яку сповідують ініціатори акції, зафіксована в Конституції ЮНЕСКО: «Якщо війна розпочинається в думках людей, то саме в думках людей повинен вибудовуватися й захист миру». А досягається мир у думках шляхом медитації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: