fbpx

В Івано-Франківську можуть заборонити встановлення рекламних конструкцій

Суспільство 19:28, 26.06, 2015

В Івано-Франківську відбулось громадське обговорення проекту рішення МВК "Про призупинення надання дозволів на розміщення нових об'єктів зовнішньої реклами".

Розробником проекту рішення став департамент містобудування та архітектури, пише Стик.

За словами авторів, мета цього проекту – приведення у відповідність об’єктів зовнішньої реклами до схеми розташування, зонування розміщення зовнішньої реклами. Рішення передбачає тимчасове призупинення прийому заяв про надання дозволів на розміщення окремих засобів зовнішньої реклами. До списку заборонених об'єктів віднесли бігборди, сіті-лайти, бек-лайти, скролли, лайт-бокси на електроопорах, пілони, пілари та електронні екрани. Рішення про заборону їх встановлення може бути прийняте на засіданні міського виконавчого комітету – після 15 липня.

"Департаментом був розроблний проект концепції розміщення зовнішньої реклами в Івано-Франківську. Він уже неодноразово обговорювався з рекламними операторами. Тим не менше, міська влада відчуває супротив власників рекламних конструкцій щодо втілення цієї концепції. Івано-Франківськ перевантажений рекламою. Саме тому  щоб впорядкувати ситуацію законним чином  розробили цю концепцію",  розповіла Світлана Лосюк, начальник відділу дизайну архітектурного середовища та благоустрою міста управління генерального плану та містобудівного кадастру департаменту архітектури та містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Вона також зазначила, що однією з основних причин такого рішення є постійна марна трата часу, який йде на регулярне відхилення дозволів на встановлення рекламних конструкцій.

"До прийняття концепції і розробки схем основних вулиць потрібно припинити надання дозволів на роташування бігбордів, сітілайтів і такого іншого. Однак це не матиме стосунку до реклами на зупинках та фасадах  меншої за розміром. Оператори реклами повинні будуть понести збитки, цей процес не буде безболісним. Ми сподіваємося, що до Нового року концепція буде затверджена і ми встигнемо зробити схеми розташування реклами на основних магістралях. Тоді ми продовжимо видачу дозволів",  додала чиновниця.

Заступник директора КП "Міський рекламно-інформаційний центр" Зоряна Підхомна, в свою чергу, пояснила, що жоден представник рекламних операторів не прийшов на громадське обговорення, оскільки з ними була проведена попередня нарада з цього питання, і рекламні оператори підтримали таку пропозицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: