fbpx

В Івано-Франківську нагородили лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького

Суспільство 17:28, 03.04, 2015

Як зазначив начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, премія ім. Ярослава Лукавецького – це щорічний конкурс, який визначає кращі твори образотворчого, народно-декоративного мистецтва та архітектури на Прикарпатті.

За його словами, метою проведення цього заходу є популяризація культури в області, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Згідно з розпорядженням облдержадміністрації, прийнятим на  підставі рішення конкурсної комісії, визначено переможців премії. Так, зокрема, у номінації "Архітектура і дизайн" у галузі "Дизайн" переможцями стали Іван Гаврилів та Андрій Гаврилів, яких нагороджено за дизайн та виконання інтер’єру музею народної шани Тараса Шевченка в приміщенні Народного дому "Просвіта", що в Івано-Франківську.

У номінації "Образотворче і народне мистецтво" в галузі "Образотворче мистецтво" за створення мистецьких творів, на основі народних традицій краю та сучасних досягнень, нагороджено художника Богдана Кузіва, а за великі творчі здобутки – Івана Остафійчука. В  галузі "Народне мистецтво" – за створення гуцульських ліжників – відзначено Ганну Копильчук.

Від імені голови облдержадміністрації Олега Гончарука Володимир Федорак привітав лауреатів премії, побажав їм міцного здоров’я та нових здобутків, а також подякував за творчий доробок, який стане надбанням не лише культури Прикарпаття, а й усієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: