fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську обговорили законодавчий супровід реформи місцевого самоврядування

В Івано-Франківську обговорили законодавчий супровід реформи місцевого самоврядування

15:51, 02.06, 2017

Івано-Франківський центр розвитку місцевого самоврядування продовжує цикл навчальних тренінгів та семінарів для представників ОТГ. Так, 2 червня в обласному центрі відбувся семінар на тему "Законодавчий супровід реформи місцевого самоврядування – реалії та виклики".

Відкриваючи засідання, директор ІФЦРМС Руслан Панасюк розповів про здобутки реформи децентралізації на Прикарпатті. Він нагадав, що впродовж 2017-2017 років на Івано-Франківщині було утворено 12 ОТГ. На розвиток інфраструктури цих громад державою було виділено 22 млн грн. На законодавчому рівні прийнято достатню кількість нормативно-правових актів для того, щоб полегшити процедуру об’єднання територіальних громад. На його переконання, розпочавши адміністративно-територіальну реформу, Україна стала на шлях нового соціально-економічного розвитку, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак підкреслив, що процес об’єднання громад в Україні проходить у цілком нормальному руслі. За його словами, при проведенні реформи децентралізації необхідно звертати увагу не на кількість утворених ОТГ, а на якість їхнього функціонування. Експерт розповів про формат створення ОТГ навколо міст обласного значення, акцентував увагу присутніх на питанні об’єднання районів. В цьому контексті йшлось про законопроект порядку утворення, ліквідації, встановлення та зміни меж районів.

Заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Кобялянський переконаний, що в Україні розроблено достатньо чітку та ефективну нормативно-правову базу для утворення нових територіальних громад, а також їхнього розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: