fbpx

В Івано-Франківську облаштовують сучасні зупинки громадського транспорту. ФОТО

Суспільство 07:14, 04.06, 2016

В Івано-Франківську тривають роботи з благоустрою. Окрім дворів та доріг, у програмі закладено й облаштування зупинок громадського транспорту. Одні з таких у роботі на вул. Галицькій та Дністровській.

На вул. Галицькій (поблизу "Овена") встановлюють антивандальну зупинку європейського зразка. Додатково прилеглу територію устаткують лавками, LED-освітленням, сіті-лайтом та дошкою з графіком руху маршрутів. Буде "заїзна кишеня", окремий паркінг, брукована пішохідна зона. Також заплановано сонячні батареї для підзарядки мобільних пристроїв. Схожа зупинка незабаром з’явиться на вул. Коновальця (поблизу онкодиспансера).

"Ми дбаємо про комфорт у місті, зокрема й на зупинках громадського транспорту, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.  Звідси й ідея встановлення сучасних зупинкових комплексів. Крім того, намагаємось облаштувати територію навколо: виокремити пішохідну зону, заїзну кишеню та паркінги".

Паралельно на вул. Дністровській (навпроти ЦУМу) ремонтують зону зупинки, яка є однією з найпроблемніших у місті. Через високу інтенсивність руху автомобілів і пішоходів тут була особлива потреба в благоустрої. Так, встановлять лавки, виділять заїзну кишеню, забрукують пішохідну зону. Також передбачено накриття та освітлення. А на прилеглих пішохідних переходах зроблять спеціальне пониження для доступності людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: