fbpx

В Івано-Франківську облаштовують сучасну призовну дільницю

Суспільство 13:05, 11.03, 2016

В Івано-Франківську на вул. Тролейбусній готують нову призовну дільницю. У сучасно відремонтованому приміщенні розміститься медична комісія та реєстраційна палата.

"Зараз ми орендуємо приміщення під дільницю на вулиці Довженка. Але та будівля дуже стара і не відповідає необхідним нормам. Наприклад, кабінет офтальмолога, який перевіряє призовників, повинен мати ширину не менше шести метрів. Те саме стосується і кабінету отоларинголога. Деякі лікарі навіть ділять одну кімнату, що неприпустимо. Відповідні норми потрібні для об’єктивного оцінювання здоров’я хлопців. А зараз ми, на жаль, не можемо витримати цих приписів", – зауважує головний військовий комісар міста, підполковник Ігор Сорокопуд.

Нове приміщення буде повністю пристосоване до вимог щодо облаштування призовної дільниці, інформує прес-служба МВК. Кожен лікар матиме окремий кабінет відповідно до санітарних норм. Крім того, з’являться спеціальні сучасні оглядові кімнати західного зразка. Загалом, дільницю спроектували таким чином, аби призовнику зручно було пройти медичну комісію і одночасно подати необхідні дані до реєстраційного органу комісаріату.

"Потреба нової сучасної дільниці в Івано-Франківську є давно. Таке приміщення має бути належного рівня, адже це обличчя нашої армії. І в час україно-російської війни наша армія має бути як ніколи сильною. Зараз для кожного солдата проходження комісії викликає чимало труднощів. Постійні тисняви, черги, занедбані кабінети. А так бути не повинно. Тому нову дільницю облаштуємо передусім з огляду на зручність для призовників та членів комісії", – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

10 березня Руслан Марцінків разом з Ігорем Сорокопудом і начальником УКБ Володимиром Ковальчуком оглянули стан ремонту нової призовної дільниці. Прогнозувати точну дату відкриття ще зарано, адже приміщення потребує значної реконструкції до приведення його у заплановану форму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: