fbpx

В Івано-Франківську паліативне відділення готують до відкриття

Здоров'я 13:31, 09.05, 2016

У неділю, 8 травня, голова фонду “Центр допомоги” Юрій Когутяк зі своєю командою передали виїзному паліативному відділенню необхідні для роботи комп'ютери.

Як повідомила "Репортеру" головний лікар хоспісу Івано-Франківська Людмила Андріїшин, приміщення і територія навколо виїзного відділення практично готові до початку роботи. Потрібні ще матраци, ліки, ґрунт для клумби.

Техніку благодійники передали старшій медичній сестрі виїзного консультативного паліативного відділення Франківська Наталі Галамазі. Нині приміщення і територія навколо практично готові.

"Окремі підприємці прийшли й зробили все, що треба, – розповідає Людмила Андріїшин. – Ми переїхали і намагаємося розкласти те, що у нас є, щоб визначити, що ще треба. Все-таки найкраще це буде видно під час роботи. Тепер вже маємо комп’ютери для всіх лікарів і старшої медсестри. Шукаємо шафи для медикаментів, вірніше, навіть знайшли, але поки що торгуємось".

Потрібні ще протипролежневі матраци, оскільки єдиний такий матрац медики вже віддали в тимчасове користування. Людмила Андріїшин розповідає, що також у великій кількості потрібен перев’язочний матеріал, бетадин для лікування ран і пролежнів, дезрозчини, медичні інструменти.

"Звісно, ліки будуть потрібні постійно. Це – розхідний матеріал, – пояснює Людмила Андріїшин. – Ще потрібна земля, щоб засипати траншею біля будинку довжиною 12 метрів і півметра шириною. Ну, і є одна витребенька: дуже б хотіли кавову машину офісну або нормальний кавовий апарат із знімним фільтром, який можна помити. Сподіваюсь, колись хтось подарує".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: