fbpx

В Івано-Франківську під час фестивалю "Карпатський простір" навчать особливому галицькому мистецтву

Культура 17:42, 29.03, 2017

В Івано-Франківську ведеться активна підготовка та остаточне затвердження програми заходів, які відбуватимуться у рамках міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір".

Проте вже відомо, що 6 травня відбудеться захоплюючий майстер-клас живопису на склі. Про це сьогодні, 29 березня, повідомив власкор IA ZIK.

За словами організаторів, відомі художниці проведуть майстер-клас із живопису на склі для учнів Івано-Франківської державної художньої школи.

Галина Турчик із Калуша і Оксана Мельничук з Івано-Франківська познайомлять учасників із особливостями та тонкощами цього дивовижного мистецтва, яке сьогодні поширене переважно у західних регіонах України, зокрема на Буковині, Галичині, Гуцульщині та Закарпатті.

А всі присутні матимуть змогу побачити, як народжуються зразки цього виду давнього мистецтва.

Картини, що будуть створені майстринями та учнями вподовж воркшопу, продадуть на благодійному аукціоні, а кошти, вилучені від продажу, передадуть на благодійні потреби. 

Нагадаємо, на фестивалі "Карпатський простір" минулого року відбувся унікальний концерт карильйонної (дзвонарської) музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: