fbpx

В Івано-Франківську планують створити бізнес-інкубатор для ІТ-спеціалістів

Економіка 13:05, 13.07, 2015

Івано-Франківська міська рада розглянула питання передачі приміщення за адресою Гординського, 10, де раніше була 8 школа, для створення Центру підтримки інновацій та підприємництва.

Приміщення знаходиться на балансі управління освіти. Приміщення не викристовується близько 8 років. Останній користувач виїхав півроку тому. З того часу будинок занедбаний і потребує ремонту.

За словами т.в.о. голови Фонд комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська Ігоря Гриненька ,це буде бізнес-інкубатор для навчання школярів, створений за підтримки уряду Норвегії. Пропонується здати в оренду це приміщення терміном на 10 років за умови, що у ньому буде проведений ремонт, заміна внутрішніх мереж, а для функціонування центру закуплять обладнання, меблі. При чому Гриненько спростував загрозу приватизації цього приміщення.

Заступник міського голови Богдан Білик зазначив,що приміщення буде використовуватися для навчання дітей шкільного віку і залишиться на балансі управління освіти.

"Даний бізнес-інкубатор якраз призначений для молоді шкільного віку, які будуть навчатися після уроків у центрі. Їх будуть навчати основам бізнесу. Це відмінно від шкільної програми, і зовсім не зашкодить шкільній молоді", – запевнив Білик. 

Депутати висловились, що не можна відразу відштовхувати інвесторів і питання потрібно більш детально опрацювати, зокрема, прописати умови договору з норвежцями.

Працівник департаменту міжнародного співробітництва Івано-Франківської ОДА Дмитро Романюк розповів, що сьогодні норвежці обирають між Франківськом і Одесою для реалізації цього проекту, а такі бізнес-інкубатори вже успішно функціонують у Києві, Львові, Вінниці.

"У Франківську активно розвивається ІТ-середовище. Дуже часто молоді талановиті програмісти-підприємці не мають можливості де отримати знання, які стосуються правильної побудови менеджменту, реєстрації бізнесу, отримати консультації яким чином рухатися в цьому напрямку. Найбільш важливо те, що буде можливість створювати нові робочі місця для молоді, створювати ІТ-продукт з високою доданою вартістю, що є надважливим для стану економіки міста", – розповів Романюк.

 Депутати проголосували за те, щоб договір затвердив виконавчий комітет, враховуючи пропозиції депутатів, висловлених на сесії. Його також опрацює спеціальна комісія. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: