fbpx

В Івано-Франківську пом’янули Юрія Дутчака, полеглого під Волновахою

Суспільство 15:15, 24.07, 2016

Учора в Івано-Франківську в катедральному соборі Святого Воскресіння на панахиді за померлими пом'янули "волонтера Юрія" – Юрія Дутчака із позивним "Шумахер".

Юрій Дутчак загинув два роки тому під Волновахою, коли повертався з волонтерами, які розвозили гуманітарну допомогу військовим.

Він був у числі перших з Прикарпаття, хто пожертвував своїм життям на Східному фронті, пише у соцмережі Фейсбук Тарас Шнайдер, якого цитують Вікна.

"Не було велелюдних зібрань та промов політиків, оминули річницю своєю увагою ЗМІ. Пом’янули друга "Шумахера" лиш невеличка горстка соратників.

За 2 роки "АТО" смерть патріотів стала лиш цифрою у статистиці. Людям ніколи. Вони будують собі хороми та веселяться в "кабаках", розкрадають бюджет та продають свій голос на виборах, шикують одне перед одним "тачками" та айфонами, або – просто тупо дивляться "зомбоящик".

Спостерігаючи все це, мимоволі замислюєшся: "А чи має така країна право на існування?" Пригадую біблійну притчу про Содом, де Господь каже "Не спопелю це місто, якщо живе в ньому хоча б десять праведників". То, може, й тому ще жива ця країна, що в ній є "маленька щопта" добровольців та волонтерів, які готові жертвувати собою заради "всіх тих"?  йдеться у дописі.

Нагадаємо, у липні 2014 року під Волновахою терористи із засідки розстріляли два мікроавтобуси з прикарпатськими активістами, які доставляли гуманітарну допомогу бійцям в зону АТО. Городенківський бус повністю знищений, у косівському нарахували 22 дірки від куль.

Керівник Городенківського осередку "Правого сектору" Юрій Дутчак загинув на місці.

У рідному селі відкрили пам’ятник засновнику Городенківського осередку "Правого сектору".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: