fbpx

В Івано-Франківську презентували книжку "українського Стасюка"

Культура 09:49, 16.09, 2015

Франківський письменник і журналіст Богдан Ославський презентував збірку подорожніх нарисів "Льонтом". Автор відвідав Молдову, Грузію й країни Середньої Азії.

Як розповідає Богдан Ославський, ідея написання подорожніх історій з'явилася в нього після поїздки автостопом до Молдови. "Ми з моєю дружиною Світланою вирішили поїхати автостопом до Молдови. За рік ми таким же чином вирушили в Грузію. З цього все й почалось", – каже письменник. 

Богдан Ославський розповідає, що історії з "Льонтом" – це результат трьох років подорожування Молдовою, Грузією, Таджикистаном, Киргизстаном та Узбекистаном. Всі описані події сталися до вересня 2013 року. "Я подумав, що книжка має починатися в Україні й має тут же закінчуватися",  каже автор.

Письменник також пояснює назву збірки: "Льонтом  так кажуть у Кам'янці. Це моє село в Івано-Франківській області. Льонтом означає "вештатися".

Зазначимо, молодого письменника порівнюють з відомим польським автором Анджеєм Стасюком. Наразі Богдан Ославський якраз займається перекладом книжки польського колеги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: