fbpx

В Івано-Франківську презентували короткометражний фільм "Несказані слова"

Культура 12:33, 18.08, 2014

В обласному центрі презентували соціальний короткометражний фільм "Несказані слова", покликаний привернути увагу глядача до сімейних відносин, цінностей, виховання дітей.

Зйомки відео запропонували громадські організації Івано-Франківська. Ідея зародилася ще під час проведення заходів "Тижня сім’ї на Прикарпатті". Одна із ініціаторів Василина Павлюк каже, що у фільмі спробували підняти три проблеми.

"У цьому фільмі ми підняли таких три великі проблеми, як  проблема в молодій сім’ї, проблема виховання маленьких дітей і проблема поколінь, яка, на нашу думку, є дуже важливою.

Ми не старалися показати рішення цих проблем. Ми їх підняли для того, щоб люди, які будуть дивитись цей фільм, розуміли, що вони не одні, тому що таких сімей, які розвалюються, є дуже багато. І, власне, щоб ці люди могли звернутися за фаховою допомогою до відповідних спеціалістів", – розповідає Василина Павлюк.

Режисер фільму Павло Валько акцентував, що у фільмі є чотири сюжетні лінії, що відображають різні етапи життя головних героїв, візуально вони розділені різними тонами (колор-корекцією). У кожній частині фільму постає мовне питання, яке начебто протягом усього життя загострює відносини між чоловіком і жінкою, а також людьми, які їх оточують.

"Чому мовне питання? Тому що, з моєї точки зору, такої проблеми не існує, її піднімають ті, кому це потрібно. Хотілось показати те, що насправді все одно, якою мовою буде говорити людина, головне – якою вона є насправді", – каже Павло Валько.

Фінал кінострічки, за словами режисера, метафоричний, адже головний герой начебто загинув на Майдані (хоча цього не показано прямо), протягом життя був російськомовним, проте пішов боротися за Батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: