fbpx

В Івано-Франківську презентували "Невидимих"

Суспільство 11:51, 15.01, 2015

В Івано-Франківську на площі Міцкевича відкрили арт-інсталяцію "Невидимі", присвячену проблемі торгівлі людьми.

Її презентували представництво Міжнародної організації з міграції у партнерстві з БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ та департаментом соцполітики ІФОДА. 

Організатори мають на меті привернути увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми, інформуючи про реальні історії людей, які стали жертвами работоргівлі. 120 фігур-силуетів уособлюють понад 120 тисяч українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Половина фігур уособлюють жінок, половина – чоловіків, оскільки протягом останніх років набуває обертів проблема трудової торгівлі людьми, жертвами якої стають здебільшого чоловіки. 12 фігур, тобто 10% – діти. На 12 фігурах нанесені справжні історії жертв сучасного рабства.

Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції Міжнародної організації з міграції, відкрив власну справу.

За словами спеціаліста програми протидії торгівлі людьми, представника Міжнародної організації з міграції в Україні Ольги Стрельцової, стати жертвою торгівлі людьми може будь-хто. Щоб уникнути цього, потрібно бути пильними.

"Потрібно знати, що за кордон на роботу можна виїхати тільки за робочою візою, знати, що контракт має бути складений тією мовою, яку людина розуміє, всі документи, які людина оформляє для виїзду за кордон, вона повинна оформляти тільки особисто, вона не може передавати їх нікому в треті руки. Виїжджаючи за кордон, потрібно зробити копії всіх документів та лишити їх вдома, залишити копії контракту, копії адреси, куди людина їде. Якомога більше тримати зв’язок зі своїми близькими… Не боятися звертатися до правоохоронних органів за кордоном, якщо потрапили в якусь неприємну ситуацію, та звертатися до наших консульств", – розповіла Ольга Стрельцова.

Інсталяція залишатиметься на площі Міцкевича до 16 лютого 2015 року, а потім подорожуватиме іншими регіонами України. Наступним містом, в якому побувають "Невидимі", стане Львів, потім – Дніпропетровськ і Одеса. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: