fbpx

В Івано-Франківську розмалювали нефрологічне відділення обласної дитячої лікарні

Суспільство 15:59, 01.06, 2017

В Івано-Франківську відбулось відкриття оновленого нефрологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Стіни коридорів розмалював відомий франківський художник Сергій Григорян.

Розпис виконано у пастельних тонах, аби сприяти одужанню дітей. За задумом, малюнки повинні додати гарного настрою дітям та їх батькам.

"Наша лікарня функціонує вже понад 50 років, корпуси не є новими. Ремонт востаннє робили досить давно, зараз же коридор відремонтували та прикрасили. У нашому відділенні – 50 ліжок, тут діти нефрологічного профілю та діти з патологіями серцево-судинної системи. Пацієнти у нас лікуються достатньо довго, і психологічний клімат є важливим. Ми сподіваємось, що ці малюнки посприяють одужанню дітей та їх гарному настроєві", – розповіла Оксана Дащенко, завідувач нефрологічного відділення.

Радислав Котурбаш, головний лікар ОДКЛ, зазначає: в лікарні станом на сьогодні оновлено вже 60% відділень, роботи тривають, пише ГК.

"На це відділення понад 250 тисяч гривень виділили спонсори, чому ми дуже раді. Ми тішимось, що покращуємо умови перебування в лікарні. Діти заходять з сумом, з плачем, а повертаються з радістю. До речі, одразу після Зелених свят ми плануємо встановлювати комп’ютерний томограф за 9 мільйонів 600 тисяч гривень – його придбала ОДА, і він вкрай необхідний для Прикарпаття. Вартість обстеження на ньому складатиме всього 300-350 гривень – це витрати на реактиви. Для порівняння, у приватних клініках це коштує понад тисячу гривень", – сказав Радислав Котурбаш.

Ініціатором та благодійником цього ремонту виступило ТзОВ "Снєжка-Україна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: