fbpx

Міністр культури прибув на відкриття фестивалю "Коляда на Майзлях" у Івано-Франківську. ФОТО, ВІДЕО

Культура 10:24, 09.01, 2017

В храмі Царя Христа, що в Івано-Франківську, розпочався VIIІ Різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях".

Традиційно церемонії відкриття передувала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив архієпископ Івано-Франківський, митрополит Володимир Війтишин у співслужінні отців Чину св. Василія Великого.

Одразу після Служби Божої відбулося урочисте відкриття  фестивалю. 

Митрополит Володимир благословив учасників, гостей та всіх людей доброї волі, котрі бажають почути та й самим поспівати відомі та нові колядки. Владика зазначив, що будь-яка колядка – це прослава Всевишнього, який, з великої любові до нас, став людиною.

В свою чергу настоятель парафії прп. отець Йосафат Хаймик, ЧСВВ закликав провести час коляди з молитвою, пам’ятаючи, що коляда – нам дарована з неба.

"Це ангели від Господа були тими, хто вперше заспівали колядок та нам заповіли продовжувати їх тут на землі", – поетично висловився отець. 

Вперше на фестиваль "Коляда на Майзлях" прибув міністр культури України Євген Нищук.

"Ці світлі відчуття, які охопили мене протягом цього часу в храмі, серед рідних мені людей, вірю, дають можливість кожному поновити свій дух, вселити в нього відчуття непоборності, сили, яка відгорне всю скверну, що є навколо; яка допоможе розправити крила; яка подолає тугу; яка дасть можливість ще більше поважати одне одного, любити ближнього, допоможе боротися за свою віру, за свій народ і за свою державу",  сказав міністр.

Фестиваль триватиме тиждень часу – до 15 січня, та завершиться традиційно гала-концертом, поінформували в прес-службі Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. Цьогоріч в ньому візьме участь понад 40 колективів з України та з-за кордону.

Як писав КУРС, дійство вийшло не лише за межі Храму — цьогоріч колядуватимуть по всьому місту, а й отримало міжнародну складову — до заходів долучились колективи не лише з України — Івано-Франківська, Коломиї, Запоріжжя, Львова, Волновахи (Донецької обл.), Бучачу, Дрогобича, Києва та інших міст, а й з-за кордону — Латвії, Литви, Польщі.

Як пройшло відкриття фестивалю  в сюжеті ОТБ Галичина.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: