fbpx

В Івано-Франківську розпочався Форум місцевого самоврядування

Суспільство 17:17, 22.11, 2016

В Івано-Франківську Форум місцевого самоврядування стане майданчиком для обговорення стратегій секторальних реформ у контексті децентралізації.

"Секторальні реформи в призмі децентралізації: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги", який проводить "Асоціація міст України". Під такою назвою у рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який фінансується USAID, розпочав роботу Форум місцевого самоврядування, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

У його проведенні беруть участь представники галузевих міністерств, профільних парламентських комітетів, органів місцевого самоврядування та експерти. 

"На Прикарпатті вже створені та успішно розвиваються чотири об’єднаних територіальних громади. Спільно з обласною радою опрацьовано варіанти можливого створення нових ОТГ, які базуватимуться на принципах добровільності та фінансової спроможності",  зазначив під час відкриття форуму заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Крецул.

Посадовець розповів присутнім про перші кроки реалізації реформи децентралізації влади в області та зауважив, що надалі процес об’єднання територіальних громад відбуватиметься динамічніше.

"Сподіваємося, що наступного року в області будуть утворені значна кількість нових ОТГ, прикладом для яких стане позитивний досвід та здобутки вже існуючих об’єднаних територіальних громад",  наголосив Валерій Крецул.  

Форум місцевого самоврядування стане майданчиком для обговорення стратегій секторальних реформ у контексті децентралізації, підготовлених Асоціацією міст України, за напрямками: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги. В рамках заходу відбудеться спільна зустріч голів об’єднаних територіальних громад та голів громад, що прийняли рішення про об’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: