fbpx

В Івано-Франківську стадіон "Хет-трик" готовий на 90%. ФОТО

Спорт 17:53, 12.06, 2017

Сьогодні, 12 червня, в Івано-Франківську чиновники проінспектували завершальний етап будівництва стадіону "Хет-трик" за програмою УЄФА.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року під час свого офіційного візиту до Івано-Франківська Президент України Петро Порошенко урочисто заклав капсулу під будівництво нового стадіону. Тоді обіцяли, що новий майданчик для футболу з'явиться вже до травня 2016. Вісім мільйонів гривень на спорудження стадіону мали виділити УЄФА, а благоустрій та інфраструктуру планувалося зробили за кошти з міського і обласного бюджетів.

Втім, розпочалися роботи з будівництва стадіону зі значним запізненням – тільки у червні минулого року. Та, як запевнили журналістів, зараз будівництво на фінішній прямій. Наразі залишилося тільки зробити благоустрій прилеглої території та оздоблювальні роботи, інформує Бліц-Інфо.

Очільник Івано-Франківської обласної федерації футболу Тарас Клим зауважив, що стадіон будується спеціально для дитячого-юнацького та аматорського футболу.

"Наші плани починалися з маленьких цифр, однак потім вони збільшилися. Все тому, що за рахунок місцевих коштів робилися підготовчі роботи, основа, дренаж. Всі завершальні роботи також лягли на їхні плечі. Зараз фактично готове поле та трибуни. Тож ми доробляємо адмінбудинок та благоустрій прилеглої території", – пояснив Клим.

Втім, на запитання, у скільки ж обійдеться будівництво стадіону, посадовець обурився, мовляв, журналісти шукають тільки скандалу.

"Для чого ви мене це запитуєте? Ми будуємо стадіон європейського рівня, скільки потрібно буде, стільки й вкладемо", – наголосив очільник федерації футболу.

За словами представника департаменту будівництва ОДА Василя Сеніва, будівництво стадіону вже завершено на 90%.

"Для того, щоб завершити всі роботи, нам потрібно близько місяця часу при добрій погоді. Однак проблемою залишається відкрите фінансування. Нам потрібно ще мінімум два мільйони гривень. Ці кошти повинні винайти з міського та обласного бюджетів,. Бо зараз підрядник виконує роботи в борг", – додав чиновник.

Наразі з міського та обласного бюджетів на будівництво стадіону виділили 4 мільйони 893 тисячі гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: