fbpx

В Івано-Франківську стартував "Тиждень українського патріотичного кіно"

Культура 16:02, 09.10, 2017

З 9 по 13 жовтня з нагоди відзначення 75-ї річниці УПА та Дня захисника України в івано-франківському театрі кіно "Люм'єр" проходить "Тиждень українського патріотичного кіно".

Для показу глядачам організатори відібрали три стрічки: "Залізна сотня" та "Нескорений" Олеся Янчука, а також "Жива" Тараса Химича.

За словами директора театру кіно "Люм'єр" Лідії Шкрібляк, у цьому місяці на великому екрані показують найбільше українських фільмів за всю історію закладу. Попит на вітчизняний кінематограф серед глядачів зростає. 

"На мою думку, українське кіно піарять недостатньо. Але є великий прорив в тому, що над цим працюємо. Цю культуру теж треба системно виховувати", – каже Лідія Шкрібляк. 

Актор стрічки "Жива" Ростислав Держипільський зазначає, що українське кіно потрібно пропагувати та доносити до глядачів усіма можливими методами.

"Зараз, на мою думку, дуже хороша тенденція в кінопросторі з пропагандою українського кіно. Але тут усе залежить від держави, від кінотеатрів, які беруть чи не беруть наші фільми, але й багато залежить від наших глядачів, чи вони будуть приходити, дивитися і "голосувати квитком",  розповідає Ростислав Держипільський.  Ми не повинні замилюватися і, навіть якщо продукт поганий, казати, що він хороший. Ми повинні мати свою думку". 

Він додає, що стосовно українського патріотичного кіно думки глядачів можуть розбігатися. 

"Чи в кінематографі, чи в театрі ми повинні знати свою історію. Звичайно, що кожен режисер по-своєму пропускає через себе події, які він хоче донести до глядача, і це його художнє право,  зауважує актор. – Ми повинні знати історію, проживати її і робити з цього висновок. Я дуже хочу, щоб у майбутньому, окрім важких сторінок, ми виходили в позитив".

Наразі, на його думку, акценти в патріотичному кіно змінюються в силу актуальності, а політичні моменти замінюються окремими людськими долями. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: