fbpx

В Івано-Франківську учасники АТО показали свої картини. ФОТО

Культура 17:17, 26.08, 2016

У галереї "Арт на Мур" у франківському "Бастіоні" відкрилась виставка бійців – учасників "Творчої криївки" з Івано-Франківщини.

Волонтер і художник Анастасія Сергеєва їздила з учасниками “Творчої криївки” на творчу реабілітацію у Карпати і до моря та допомагала їм із організацією творчого процесу.

“З бійцями працювати не легко. У кожного є проблеми – дехто замкнутий,дехто не цікавиться життям, тобто загубив смак життя, дехто навіть агресивно ставиться до будь-чого нового”, – поділилась досвідом волонтерка.

1

За її словами, перебування у “Творчій криївці” “пом’якшує” бійців, що відображається і в їх роботах.

“Спочатку картини у сірих тонах, темні, гострі, а вкінці з’являються пастельні, або яскраві кольори, мирні малюнки”, – додала Анастасія Сергєєва.

Боєць батальйону “Донбас” Олександр з Харкова – автор трьох робіт. На одній з них зображена церква в Долині. Боєць каже, що після війни переосмислив як життя, так і цілком змінив своє ставлення до церкви.

2

“Бог реально мене врятував. Коли ми виходили з Іловайського котла, нас розстрілювали, як у тирі і я бачив згорівших хлопців, їх залишки і т.д. Але я вийшов звідти без жодної подряпини, – поділився спогадами Олександр. 0 Там, в АТО взагалі міняється світогляд. Після цього моє ставлення о церкви і до Бога стало зовсім іншим. Бог дійсно мене витащив, бо більше нікому було”.

В експозиції понад піввсотні робіт, серед яких є і картина міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який провідував бійців під час творчої реабілітації на морі в Херсонській області.

3

“Мав можливість з учасниками бойових дій побувати і зустрічати схід сонця, – розповів мер. – Дуже хороша атмосфера була. Я був там від сходу до заходу сонця”.

Нагадаємо, під час проектів БО МБФ “Творча Криївка” з 260 бійців, які відвідали заїзди, що продовжуються і сьогодні, 58 бійців – саме з Івано-Франківщини. Заїзди творчої реабілітації проходили в Карпатах, на морі, в Закарпатті. Крім насиченої оздоровчої програми, цікавих екскурсій, спілкування з побратимами та місцевими жителями хлопці створювали картини. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: