fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • В Івано-Франківську відбулася презентація першого в Західній Україні Центру польської культури та європейського діалогу

В Івано-Франківську відбулася презентація першого в Західній Україні Центру польської культури та європейського діалогу

Суспільство 13:58, 02.10, 2014

Центр польської культури та європейського діалогу працює в Івано-Франківську з травня 2013 року. За останні півроку діяльність цієї структури пожвавилась.

Про це мова йшла на прес-конференції з нагоди презентації Центру та запуску офіційного сайту за участю Консула РП у Львові Яцека Жура, першого заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля, директора Центру Мар’ї Осідач.

Мар’я Осідач керує Центром польської культури та європейського діалогу півроку. Переїхала вона до Івано-Франківська зі Львова.

"Коли я перший раз приїхала до Івано-Франківська і почула, що це європейське місто, тим більше обійнявши посаду директора Центру польської культури і європейського діалогу, я зрозуміла, що я тут, я в себе в місті!" – розповідає Мар'я.

Івано-Франківськ вона називає європейським містом передовсім тому, що в нього є багато міст-партнерів, з якими в перспективі співпрацюватиме Центр.

А на сьогодні головна мета Центру – згуртування до активної діяльності польського суспільного середовища в усіх сферах життя, зміцнення позитивного іміджу Польщі в Україні, а також розбудова та розвиток європейського діалогу серед мешканців міста.

Станом на 28 вересня керівництво та волонтери Центру реалізували 16 проектів, серед яких "Академія жінок", "Ідентифікація та інтеграція", міжнародний семінар "Арка", польсько-український День дитини, курси, зустрічі, кіновечори.

До кінця року на базі Центру планується реалізувати і вже реалізовується 7 проектів: курси вивчення польської мови, курси театральної майстерності для дітей і молоді, курси лялькарства для дітей, ознайомчий курс інформатики для тих, кому за 30, та проекти "Лідери Європи" та "Разом до спільної Європи".

Більше інформації про центр відтепер можна знайти на офіційній інтернет-сторінці, яка щойно з’явилася в мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: