fbpx

В Івано-Франківську відбувся круглий стіл "Євромайдан – точка відліку"

Політика 17:59, 19.11, 2014

Активісти та громадські діячі Івано-Франківська, які брали активну участь в подіях Євромайдану, обговорили результати революції та дійшли згоди, що найважче – попереду.

За словами ініціатора студентського страйку Максима Кицюка, основним поштовхом до початку протестних акцій стала відмова тодішнього президента Януковича підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Уже пізніше, після побиття студентів в Києві бійцями "Беркуту", рух переформатувався у боротьбу проти режиму Януковича.

"Нова влада не є панацеєю і ніколи нею не буде. Громадянське суспільство завжди буде в опозиції до влади. Завдання суспільства – контролювати владу. Загалом, святкувати нема чого. Треба вшановувати пам’ять усіх, хто загинув за світлі ідеї", – говорить Максим Кицюк.

На думку депутата Івано-Франківської обласної ради, координатора обласного Штабу національного спротиву Василя Поповича, українці сьогодні програють Революцію гідності.

"Після Майдану і революції відбулась олігархічна контрреволюція. Жоден олігарх не покинув Україну. Вони і далі при владі. І ми далі маємо багато смертей наших військових на Сході, через недолуге керівництво антитерористичною операцією",  вважає Попович.

Під час обговорення громадські діячі дійшли думки, що Євромайдан – це не настільки точка відліку, як тернистий шлях. І саме молодь перейняла естафету боротьби у тих поколінь українців, які боролися за незалежність на початку 1990-х років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: