fbpx

В Івано-Франківську відбувся літературний фестиваль "Мовою серця". ВІДЕО

Культура 19:07, 13.09, 2017

Слова, що відбивають ритм у грудях. В Івано-Франківську говорили про кохання на другому Всеукраїнському літературному фестивалі "Мовою серця".

Пристрасно, емоційно та натхненно… Інакше й не можна передати почуття любові, переконаний відомий поет та журналіст Дмитро Лазуткін. Щоправда, каже, словесною відвертістю у поетичних рядках потрібно "маневрувати" обережно, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Можливо, саме завдяки простоті та "трепетності" поетичного стилю вірші Дмитра користуються популярністю серед українських музичних гуртів. Втім, зізнається поет, авторська інтерпретація часто суттєво відрізняється від виконавської.

Для івано-франківської молоді Лазуткін підготував "червонокнижні" вірші – поезії зі збірки трирічної давнини. Їх, каже автор, "орієнтував" саме на таку вікову аудиторію. Втім, зізнається, ці передбачення не завжди справджуються.

А між тим заговорили і про іншу сторону реальності – тема війни зайняла третину усієї збірки. Адже нині вона – на часі, каже автор.

Дивувати контрастом Лазуткін уміє, запевняє модератор поетичних читань Власта Власенко. І не лише в тематичному творчому "наборі", а й у житті. Поетична натура Дмитра вдало поєднується з активною громадською діяльністю та спортивним азартом.

На поетичних читаннях в Івано-Франківську Дмитро Лазуткін презентував також поезії зі ще не виданої збірки. Її появи варто чекати на початку наступного року. Назви книги автор поки що не розголошує, але привідкриває завісу її тематичного наповнення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: