fbpx

В Івано-Франківську відкрилась фотовиставка з оголеними дівчатами

Культура 19:40, 27.10, 2014

Фотограф Яна Стефанишин презентувала у книгарні "Є" в Івано-Франківську виставку своїх робіт "N", до якої увійшли знімки дівчат у стилі ню.

До експозиції увійшло 30 робіт, які були зроблені протягом останніх двох років. На фотографіях лише дівчата, чоловіків – нема. Авторка пояснила, що фотографує і чоловічі портрети, але вони стилістично інші, тому й не вписуються у концепцію саме цієї виставки.

"Фотографую лише тих дівчат, які самі бажають такого роду зйомку, нікого не змушую. Вважаю, що у процесі роботи повинні бути довіра і взаєморозуміння між автором і моделлю. Насправді, досить багато дівчат хотіли б сфотографуватись у жанрі "ню", але не наважуються на це через консервативність, страх невірного сприйняття нашим суспільством. Чи легко працюється в цьому жанрі – і так, і ні водночас. З одного боку, це досить складний жанр і змушує до максимальної концентрації, а з іншого – приємно ставити перед собою "високу планку" і досягати певних результатів", – розповіла Яна.

Естетично привабливі фотознімки не в усіх можуть викликати позитивні емоції. Залишається певний відсоток людей, які вважають таку відвертість аморальною, але фотороботи Яни такої критики ще не отримували.

"Як на мене, нічого вульгарного чи аморального я не знімаю, у свою адресу різкого осуду не отримувала. Але розумію, що в будь-якій сфері діяльності можливе певне несприйняття збоку – і це нормально", – зазначила фотограф.

Це перша персональна виставка Яни Стефанишин. Раніше вона брала участь у спільних виставках, пленерах.

Довідково: Яна Стефанишин народилась 1987 року на Одещині, проживає в м. Івано-Франківськ. Закінчила Львівську національну академію мистецтв, працює в галузі станкової графіки, займається фотографією. Важливу роль у процесі створення фотографії надає композиції: пошуку плями, лаконізму, естетичному та змістовому наповненню. Оголеність у фото не переслідує мету еротизму, а є засобом виразності, досягнення певного емоційного стану, образу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: