fbpx

В Івано-Франківську відкрили Національну школу для молоді з інвалідністю

Суспільство 20:27, 25.04, 2016

Сьогодні, 25 квітня, в Івано-Франківську відкрили Національну школу для молоді з інвалідністю в рамках програми захисту внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

За словами директора "Фундації прав людини" Євгенія Фоміна, того року було проведено безпрецедентне дослідження у чотирьох областях України: Луганській, Донецькій, Запорізькій та Харківській. Фундація  прав людини проаналізувала рівень правового захисту людей з інвалідністю, пише ГК.

"Ми, навіть, не думали, що все настільки погано", – зазначив директор фундації Євгеній Фомін.

Він сказав, що аж 44% опитаних ніколи не користувалися ніякою допомогою. У дослідженні брали участь різні верстви людей з інвалідністю, яким довелося переїхати з домівок у нове місце.

Фомін розповів, що у рамках цієї програми вони хочуть об’єднати активну молодь, яка має бажання на новому місці щось робити. Зокрема, він додав, що проблеми та інтереси інвалідів не можуть бути уособленими, а повинні йти в потоці проблематики того регіону, де вони є, на рівні з іншими.

На разі "Фундація прав людини" працює в 13 областях України. Цей проект "Національна школа для молоді з інвалідністю" триває вже дві місяці з шести запланованих.

Саме зараз відбувається тренінг, на якому молодих франківців з інвалідністю навчають, як правильно представляти свої інтереси в органах державної влади та державних структурах так, щоб їх почули.

Нагадаємо, що мер Франківська обурений поганою доступністю міста для інвалідів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: