fbpx

В Івано-Франківську відкрили першу сенсорну кімнату для дітей. ФОТО

Суспільство 17:25, 15.02, 2017

Сьогодні в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей урочисто відкрили сенсорну кімнату.

Сенсорну кімнату облаштували за сприяння працівників благодійного фонду "Ти – Ангел". За їхніми словами, на втілення задуму витратили більш як 50 тисяч гривень, проте планується дооформлення інтер’єру, після чого загальна сума витрат становитиме близько 60 тисяч гривень, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Як зауважив заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, реалізація такої ідеї є першою в системі дитячих закладів Прикарпаття.

"Відкриття сенсорної кімнати – це передовий досвід у реабілітації дітей, які потрапили у різні тяжкі життєві ситуації. Такі задуми дають змогу покращити розвиток дитини та сприяти їхній адаптації у навколишньому середовищі. Хочу подякувати керівництву центру та благодійному фонду "Ти – Ангел" за те, що вони прогресивні у своїх планах та використовують сучасні способи психологічної реабілітації",  зазначив посадовець.

За словами Ігоря Пасічняка, на забезпечення функціонування обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей з обласного бюджету на 2017 рік передбачено майже три мільйони гривень, що дасть змогу покращити побутові умови.

Як зазначив директор центру Василь Серденько, сенсорна кімната – це потужний інструмент для розширення і розвитку світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку. Інтер’єр кімнати складається з великої кількості різного виду стимуляторів, які впливають на органи зору, слуху, нюху, тактильні та вестибюлярні рецептори. Зокрема, перебування в сенсорній кімнаті сприятиме покращенню емоційного стану дітей, сприятиме успішній адаптації до нових умов проживання, зниженню агресивності, конфліктності, зменшенню гіперактивності, зняттю нервового напруження та подоланню дитячих фобій.

Варто зазначити, що в області це друга така кімната, першу ж відкрили у селищі Вигода Долинського району. За словами представників благодійного фонду, наступну сенсорну кімнату планують обладнати у селі Мединя Галицького району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: